BAHAN-BAHANNYA
sikat pisang nipah (buang kulit dan potong kecil)
1 biji kelapa (ambil santan secukupnya)
100 gm gula melaka
50 gm biji sagu
50 gm bubur caca
Secubit garam
sehelai daun pandan
1 biji kelapa (ambil santan secukupnya)
100 gm gula melaka
50 gm biji sagu
50 gm bubur caca
Secubit garam
sehelai daun pandan
CARA MENYEDIAKAN:
1.Satukan santan dan daun pandan. Renehkan di atas api yang
kecil dan kacau selalu.
2.Kemudian masukkan biji sagu dan bubur caca ke dalam santan tadi.
3.Masukkan pisang, gula dan garam.
4.Kacau sentiasa supaya santan tidak pecah minyak hingga mendidih.
ceh cjp je lebat.. dr dulu bg resepi, tp bkn nk masak tuk aku..
ReplyDeletecubelah masak! amek gambo ke bg aku tgk (wpon mak ko yg msak haha)
ni tak ces
yum yum, mnyelerakan!
ReplyDeletebtol ckpo fatin, ko bwt la dyh tuk ktrg =)
hahahahaa...sganlah nk amek2 gmbo...aku bkn hias2 pn mskn 2...nk rse? Allahuakbar... xckp keberanian lg lah...
ReplyDeleteweh dayah mmg gitu...
ReplyDeletemane nak bg rase die msk...
die simpan special tuk calon bakal suami n bakal mertua.... kehkehkeh... naseb baik aku tak mkn pengat pisang klu tak aku suh die msk....